Schotse voetballer Phil O'Donnell overleden

Phil O'DonnellDe Schotse voetballer Phil O’Donnell van Motherwell is vanmiddag op 35-jarige leeftijd overleden. Dit heeft voorzitter Bill Dickie van de voetbalclub bekendgemaakt.

De aanvoerder van Motherwell zakte op het eind van de wedstrijd tegen Dundee United op het veld in elkaar. Hij stond zelfs op het punt om vervangen te worden. O'Donnell werd op het veld zo'n vijf minuten behandeld, waarnaa hij vervoerd werd naar het ziekenhuis. Onderweg is hij aan een hartstilstand overleden, aldus een woordvoerder van de Schotse politie.

Motherwell-manager Mark McGhee heeft in een reactie laten weten kapot te zijn van de gebeurtenis: "Onze gedachten gaan naar de familie. Phil was een uitstekende prof en gaf altijd alles als hij speelde. Dit is een enorme tragedie". Volgens McGhee was het puur toeval dat hij net gewisseld zou worden: "We wilden hem nog wat sparen voor woensdag". Ook de voorzitter van de Schotse voetbalbond Gordon Smith heeft een reactie gegeven: "Dit is gruwelijk nieuws. Phil was niet alleen een prima voetballer, hij was ook een geweldig mens".

Phil O’Donnell begon in 1991 zijn voetballoopbaan bij Motherwell. In 1994 vertrok hij naar Celtic en vervolgens naar het Engelse Sheffield Wednesday. In 2004 keerde hij weer terug bij Motherwell. Hij speelde in 1994 een interland tegen Zwitserland.

Met dank aan Sehnsucht en Rorata voor de submit.