Vrouw niet op afstand verkracht

Eerder deze maand berichtten we op FOK! al over de 56-jarige Berty Roos uit Rotterdam die een klacht had ingediend tegen hypnotherapeut Rob van der Wilk uit Zoetermeer. De specialist in hypnose zou op afstand seks hebben met de vrouw en haar zo verkrachten. Ook eiste ze dat hij zou stoppen met het openbaar maken van vertrouwelijke informatie.

Het zal de meeste FOK!kers niet verbazen dat de rechter geen enkel bewijs heeft kunnen vinden dat Van der Wilk de vrouw middels energetische straling belaagd heeft. Het is volgens de rechter zelfs andersom. De vrouw zocht juist contact met de therapeut. In juni 2005 stond ze zelfs zo erg voor zijn deur te schreeuwen, dat ze is afgevoerd door de politie. Ook kon ze volgens de rechter niet hard maken dat ze door hem werd geïntimideerd en bedreigd.

Ook heeft de therapeut geen persoonlijke informatie aan derden verstrekt over mevrouw Roos. De rechter besloot dan ook alle vorderingen af te wijzen. Roos kreeg bovendien te horen dat ze moet opdraaien voor de kosten van het kort geding.

Roos, die volgens haar artsen paranoïde en een borderlinepatiënte is, werd tijdens de rechtszaak bijgestaan door een advocaat van Indiase afkomst. Dat was een bewuste keuze, want Indiërs zouden beter bestand zijn tegen de negatieve energie die Van der Wilk uitstraalt. Ze had er overigens al weinig vertrouwen in dat ze de rechtszaak zou winnen. ''Van der Wilk heeft nu de rechter met straling beïnvloed. Dat doet hij met iedereen'', zei ze twee weken terug.

Roos is een gediplomeerd tarotkaartlegster en heeft ook een eigen site.