Al-Qaeda claimt moord op Bhutto

Icoon AanslagAl-Qaeda heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de moord op de Pakistaanse oppositieleidster Benazir Bhutto. Dat meldde het Pakistaanse televisiestation ARY TV vandaag.

Bhutto (54) kwam gisteren om in Rawalpindi door een zelfmoordaanslag. Het Pakistaanse ministerie van Binnenlandse Zaken verklaarde 'niets te weten' van een verband tussen de moord en al-Qaeda.

Woordvoerder Mustafa Abu al-Yazid van al-Qaeda verklaarde tegen de krant Asia Times: "We hebben Amerika's waardevolste bezit vernietigd die beloofde de moedjahedien te vernietigen." Hij voegde eraan toe: "Dit is onze eerste belangrijke overwinning tegen diegenen die de kant van de ongelovigen hebben gekozen in de strijd tegen al-Qaeda en de oorlog hebben verklaard aan de moedjehedien."

PPP-leider Bhutto wordt later op de dag naast haar vader begraven in de zuidelijke provincie Sindh. Na de aanslag braken rellen uit. Daarbij kwamen volgens de autoriteiten zeker elf mensen om het leven. Lokale media repten over twintig doden. In Karachi, de hoofdstad van Sindh, werd vrijdag een agent doodgeschoten in een bolwerk van Bhutto-supporters.


Bhutto