Bezorger helpt bij overvallen op collega's

Icoon BinnenlandsEen 17-jarige maaltijdbezorger uit Groningen heeft geholpen bij overvallen op collega-maaltijdbezorgers. Ook zette hij een overval op zichzelf in scène.

Begin augustus deed de jongen aangifte wegens beroving. Hij zou onder werktijd op zijn hoofd zijn geslagen. Zijn portemonnee werd hem afgenomen. Dit verhaal blijkt verzonnen te zijn.

Een 16-jarige collega van de jongen werd in oktober beroofd. Toen hij een maaltijd wilde bezorgen, bleek de bewoonster helemaal niets besteld te hebben. Nadat zij de deur sloot, kwamen er drie jongens op de bezorger af. Na een bedreiging met een slagwapen, gaf de bezorger zijn geld af.

Drie dagen later werd een 17-jarige bezorger overvallen. Hij had een bestelling afgeleverd bij een van de verdachten. Twee jongens bedreigden hem met een mes. Hij gaf ze zijn portemonnee met daarin enkele honderden euro's.

De 17-jarige verdachte is inmiddels ontslagen. Samen met vier anderen is hij aangehouden. De oudste verdachte is 20 jaar. Vier van de verdachten hebben een bekentenis afgelegd. Drie verdachten zitten nog vast. De politie sluit niet uit dat er nog meer mensen aangehouden zullen worden.