Film Wilders ondanks 'politieke intimidatie'

De voorman van de Partij voor de Vrijheid (PVV) Geert Wilders beschuldigt het kabinet van 'pure politieke intimidatie'. In een interview in de Volkskrant vandaag zegt hij dat het kabinet 'ontoelaatbare druk' op hem uitoefent om af te zien van zijn film over de Koran.

Wilders wil de film nog steeds eind januari uitbrengen. ''De film zal commotie teweegbrengen. Het is niet mijn intentie dat het tot rellen zal komen, maar sommige tere zielen zijn snel beledigd'', aldus de PVV-leider. ''Het belangrijkste is dat het mensen de ogen ervoor opent dat ellendige dingen uit de Koran, anders dan de Bijbel of de Thora, nog steeds in de praktijk worden gebracht. En het zou goed zijn als moslims eens een beetje leerden incasseren.''

Volgens Wilders neemt justitie met opzet pas volgende maand een beslissing over wat wordt gedaan met de tientallen klachten die tegen hem zijn ingediend na zijn artikel in de Volkskrant in augustus. Daarin pleit hij voor een verbod op de Koran. ''Dit uitstel is bedoeld om mij extra onder druk te zetten om van uitzending van de Koranfilm af te zien. Het kabinet stuurt het Openbaar Ministerie op mij af. Ongehoord.'', aldus Wilders.