Autodieven bekogelen agenten met fles drank

Twee agenten wilden afgelopen nacht in Hoorn een Suzuki Alto staande houden. Bij controle van het kenteken bleek het autootje te zijn gestolen. Toen de agenten een stopteken gaven, weigerden de dieven hier gehoor aan te geven en gaven het brikkie de sporen.

Toen de agenten de achtervolging inzetten, kon de bestuurder van de Alto het voertuig niet meer op de weg houden en parkeerde het tegen een betonpaal. De vier inzittenden zetten het op een lopen. Eén van de inzittenden herinnerde zich dat hij een fles drank had meegenomen. Hij bedacht zich niet, en gooide de volle fles in de richting van de agenten. De fles miste echter doel en spatte uiteen op de motorkap van de dienstauto.

Een negentienjarige passagier uit Hoorn kon vrijwel meteen hierna in de kraag worden gegrepen. Ook de bestuurder, een zestienjarige bij de politie bekende jongeman, kon na een uurtje bij huis worden opgehaald. De twee jongemannen zijn voorlopig opgesloten.

Naar de twee overige inzittenden is de politie naarstig op zoek, al weet de politie inmiddels wel wie de twee zijn. De ruim twaalf jaar oude auto werd vorige week gestolen en heeft een dagwaarde van duizend euro.