'Mensen zijn uitgekeken op Idols'

Icoon TelevisieHet verbaast Paul de Leeuw niet dat hij het met zijn programma 'Mooi Weer De Leeuw' veel beter doet dan programma's als Idols. "Van de vorige Idols-serie verloren we tijdens de auditieronden nog, maar de X Factor versloegen we vanaf het begin. Met Idols 4 gebeurt hetzelfde. Mensen zijn uitgekeken op audities en talentenjachten. Uitgemolken formules", zegt de entertainer.

Paul de Leeuw deed het gisteravond ook veel beter dan Idols. 'Mooi Weer De Leeuw' was zelfs het best bekeken programma met meer dan twee miljoen kijkers. Idols haalde nog geen miljoen kijkers. "Juist scholieren van 12 jaar kijken massaal naar ons. Ik maak familie-tv, houd rekening met vloeken. Mensen mogen niet om die reden afhaken", aldus Paul de Leeuw.

"Maar het gaat niet altijd zoals het publiek het wil. Laatst heb ik Adje als Sinterklaas verzopen in een bak water. De wereld was weer te klein. Lekker gevoel. 'Zoals jij met mensen omgaat. Ik kijk nooit meer!', schreef iemand. Prima, dacht ik. Ik doe het al twintig jaar zo, maar als u dat nu ontdekt: perfect. Ik wil niet totaal behagen, moet af en toe over de schreef gaan."