Voetballer Crouch beschuldigd van racisme

Icoon VoetbalDe Britse topvoetballer Peter Crouch heeft zich de woede op de hals gehaald van de Sport Entertainment and Media Group. Dit bedrijf is de belangenbehartiger van Chelsea-speler John Obi Mikel en neemt uitlatingen die Crouch over deze uit Nigeria afkomstige speler deed, hoog op.

Crouch werd afgelopen week na een overtreding op Mikel met rood het veld uitgestuurd in een wedstrijd tussen Liverpool en Chelsea. In de ogen van de Engelsman beging Mikel echter een schwalbe. ''Maar buitenlandse spelers hebben in het verleden vaker laten zien dat ze graag gaan liggen'', zo liet de Liverpool-spits zich ontvallen.

SEM noemt dit ''niet alleen een belediging voor zwarte spelers, maar voor elke buitenlander die in de Engelse competitie speelt.'' Volgende week bekijkt het bedrijf of Crouch's uitlating niet in strijd is met de mensenrechten. ''Racisme moet van de voetbalvelden geweerd worden'', aldus een woordvoerder van SEM tegenover de Engelse media.

Crouch is een cultheld bij het publiek van Liverpool. Hij staat vooral bekend om zijn lange magere uiterlijk, en zijn kopballen waar weinig spelers het tegen hem mee kunnen opnemen.

-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.