Benny Neyman heeft kanker

Icoon ShowbizzBij Benny Neyman, vooral bekend van de hits ‘Ik weet niet hoe’ en ‘Waarom fluister ik je naam nog’ is kanker in een vergevorderd stadium geconstateerd. Al een half jaar lang liep hij met ernstige klachten rond. Twee weken geleden werd na uitgebreid onderzoek uiteindelijk vastgesteld dat het om de ziekte kanker gaat.

De ziekte heeft zich inmiddels uitgebreid tot zijn botten en zijn ruggenmerg. Waar de kanker ontstaan is in het lichaam van Neyman zijn de artsen nog niet achter. De zanger zit op dit moment wel thuis en heeft inmiddels een bestraling achter de rug. Dit werd bekend gemaakt door Hans, de vijftien jaar jongere levenspartner van Neyman.

Het jaar 2007 begon al met pech voor de geboren Maastrichtenaar. Tijdens het begin van zijn theatertournee begin dit jaar raakte hij al tweeënhalve maand zijn stem kwijt. Kort daarop volgde de breuk met zijn manager na 28 jaar. Als gevolg hiervan kreeg Neyman een burn-out. Afgelopen oktober verscheen wel zijn nieuwe album ‘Onverwacht’. Overigens is de concerttour die gepland stond voor het voorjaar 2008 ook afgelast.


Waarom fluister ik je naam nog