Mariah Carey op ťťn in Kerst top 50

In de Christmas Top 50, die Sky Radio jaarlijks uitzendt, staat Mariah Carey met 'All I want for Christmas' dit jaar op ťťn. De Amerikaanse zangeres stootte Wham met 'Last Christmas' van de koppositie. Het inmiddels tot in de treuren gedraaide nummer van George Michael en Andrew Ridgeley kan veel Sky-Radio luisteraars overigens nog steeds erg boeien, want die stemden het op plek twee.

De top 10 wordt gedomineerd door oude meuk. We vinden er grijsgedraaide nummers terug als 'Do they know it's Christmas' (Band Aid), 'Driving home for Christmas' (Chris Rea) en 'Happy Xmas' (John Lennon).

Tienduizenden mensen namen de afgelopen weken de tijd om hun favoriete kerstnummer te kiezen. Veel verrassends leverde dat niet op, want de Top 50 wordt gedomineerd door aloude hits van Slade ('Merry Christmas Everybody'), Mud ('Lonely This Christmas') en Queen ('Thank God It's Christmas'). Enige Nederlandstalige nummer in de lijst is van Youp van 't Hek ('Flappie').

Toch is Music Director Frans van Dun van Sky Radio een tevreden mens: ''Onze voorspelling van vorig jaar dat Katie Melua, Bianca Ryan en Michael Bublť blijvende kersthits in handen hadden, is gelukkig uitgekomen. We zien dan ook dat de aanvoer van nieuwe kerstmuziek blijft komen of dat er in ieder geval nieuwe versies van bestaande kerstnummers gemaakt gaan worden. Zo blijft de Top 50 dus elk jaar weer vernieuwend.''

De Top 50 wordt vanmiddag uitgezonden en wordt op Eerste Kerstdag herhaald.

-
De complete lijst.
De clips van Carey en Lennon