Presidentskandidaat haalt recordbedrag op

Icoon AmerikaDe Republikeinse presidentskandidaat Ron Paul heeft gisteren een recordbedrag voor zijn campagne opgehaald. De teller stond op ruim zes miljoen dollar. Supporters van Paul kregen 24 uur de tijd om het recordbedrag in te zamelen. Vooral online werd veel gedoneerd, de Amerikaanse media spreken van een 'rockster status' van Paul op het internet.

Meer dan 58.000 Amerikanen doneerden aan de Pauls campagnekas. Het bedrag is het hoogste bedrag ooit opgehaald op één dag in de Amerikaanse politieke geschiedenis. Het vorige 24-uurs record stond op naam van de Democratische presidentskandidaat John Kerry in 2004. Hij haalde toen op één dag 5,7 miljoen dollar op.

De libertarische Paul, tevens de eerste presidentskandidaat met een eigen zeppelin, zal het geld hard nodig hebben om zijn achterstand op de andere Republikeinse presidentskandidaten in te halen.

De zakenman en ex-gouverneur Mitt Romney en de voormalig burgemeester van New York Rudy Giuliani zakken weliswaar in de peilingen, maar de predikant en ex-gouverneur Mike Huckabee neemt in sommige staten totaal onverwacht de leiding.

Ondertussen heeft de Republikeinse presidentskandidaat John McCain de steun weten te werven van de invloedrijke Democratische politicus Joe Lieberman. Hij zegt dat McCain 'de beste kans heeft om het land te verenigen in de strijd tegen het Islamitisch terrorisme'. Lieberman en McCain noemen de inspanningen in Irak 'een cruciaal oorlogsfront in de strijd tegen het terrorisme'.


Ron Paul

Bezoek ook het forum eens voor meer over de Amerikaanse voorverkiezingen.