Nablijven voor gebruik Firefox

Icoon OpmerkelijkEen 16-jarige Amerikaanse jongen moet nu twee uur nablijven omdat hij op school de populaire browser Firefox gebruikte. Er gaat op internet een brief rond die de ouders van de jongen ontvingen van de rector van Big Spring High School in Newville. In het bericht staat letterlijk omschreven waarom de docent hem wil laten nablijven:

"Vandaag had X. tijdens de les een programma met de naam Firefox.exe draaien. Ik zei hem dat hij het programma moest sluiten en weer aan het werk moest gaan. X. antwoordde daarop dat het gewoon een andere browser was en dat hij aan het werk wŠs. Ik heb hem twee keer gewaarschuwd maar hij bleef erbij dat dit gewoon een 'betere' browser was en dat hij niets verkeerd deed. Daarna heb ik hem straf gegeven." Als de jongen zich niet meldt voor het nablijven, wordt hij drie dagen geschorst.

Update 7.52 uur. Het bericht blijkt een hoax te zijn. Uit uitleg van de school blijkt dat de brief om een aangepaste brief gaat die niet door de school is uitgeschreven.

Met dank aan Jakob en Skinkle voor de de tip over de hoax.

Met dank aan pestertje voor de submit.