Politie kwaad op de KNVB

Icoon PolitieDe Raad van Hoofdcommissarissen en de politievakbonden zijn kwaad op de KNVB. Directeur Henk Kesler zei gisteren dat agenten verwende kereltjes zijn en raadde minister Ter Horst aan hun er geen cent bij te geven. De hoofdcommissarissen noemen dat volstrekt ongepast.

Volgens de raad wordt elke individuele agent erdoor geraakt. De raad wijst erop dat agenten rond het voetbal met grote regelmaat excessen beteugelen. De commissarissen stellen dat het de KNVB "zou sieren het volstrekt verkeerde beeld dat zij nu van de politie neerzetten, te corrigeren."

De Amsterdamse rechtbank gaf de politie toestemming om actie te gaan voeren tijdens de wedstrijden tussen Feyenoord en AZ, die voor gisteravond op het programma stond, en tussen Ajax en PSV van vanmiddag. De politievakbonden voeren actie vanwege vastgelopen cao-onderhandelingen. De KNVB is daar niet blij mee.

In Amsterdam houden 350 agenten op dit moment een actievergadering. Volgende week komen er publieksvriendelijke acties, die "de schatkist van minister Bos" treffen.