Voetbal: AC Milan beste club ter wereld

Icoon VoetbalAC Milan heeft de wereldbeker voor clubs gewonnen. De Italianen versloegen het Argentijnse Boca Juniors in de finale met duidelijke cijfers: 4-2.

In het Japanse Yokohama was de Italiaanse kampioen van Europa een maatje te groot voor de kampioen van Zuid-Amerika. Na twintig minuten opende Filippo Inzaghi de score namens Milan. De Italiaanse spits bleek opnieuw trefzeker in een belangrijke finale, daar hij met twee treffers eerder verantwoordelijk was voor de Champions League-winst. Lang konden de Europeanen niet genieten van de voorsprong; Rodrigo Palacio maakte een minuut later alweer gelijk. De 1-1 bleek uiteindelijk ook de rust stand.

In het tweede bedrijf nam Milan definitief het heft in handen. Allereerst scoorde Alessandro Nesta, waarna Kaká en wederom Inzaghi voor de beslissing zorgden. Toen Kakha Kaladze rood kreeg ontstond er meer ruimte voor de Argentijnen. Vijf minuten voor tijd viel er nog een goal voor Boca, toen Massimo Ambrosini zijn eigen keeper Dida passeerde. Pablo Ledesma zag in de slotfase ook nog rood, zodat er slechts twintig man van het veld afstapten. Clarence Seedorf hoorde daar niet bij, hij werd na een verdienstelijk optreden vlak voor tijd gewisseld.

Meer voetbalnieuws lees je op FOK!sport!