Oudste man van Nederland 108 jaar oud

Icoon OpmerkelijkJohannes Leendert van der Giessen uit Rotterdam hoopt overmorgen zijn 108e verjaardag te vieren. Hij werd op 17 december 1899 in Rozenburg geboren, en is de enige overgebleven Nederlandse man die in drie eeuwen geleefd heeft.

Op dit moment woont de man samen met zijn jongste zoon (67 jaar) in de woning waar hij meer dan 70 jaar geleden introk. Hij noemde het eerder al geen bijzondere prestatie om zo oud te worden: “Ik heb tot mijn pensioen dag en nacht keihard gewerkt en rook nog steeds elke dag mijn pijp en sigaar. Nu ben ik een dure klant van de AOW.

Ivo Opstelten, de burgemeester van Rotterdam, gaat in de ochtend heel even langs bij de jarige. Van meer drukte zou hij doodop raken, zo liet de vrolijke hoogbejaarde eerder deze week weten. Hij viert zijn feestje thuis met zijn kinderen.

Uit gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) blijkt dat qua leeftijd zeker zes vrouwen ouder zijn dan van der Giessen. Op dit moment is Grietje Jansen-Anker uit Middelburg met 110 jaar de oudste inwoner van Nederland.