'Partners kiezen vaak verkeerde cadeaus'

Icoon OpmerkelijkHeb jij ook zo'n partner die je regelmatig dingen geeft waar je helemaal niet op zit te wachten? Dan ben je bepaald niet de enige. Uit onderzoek van Marktplaats.nl blijkt dat partners degene zijn die het vaak ongewenste cadeaus geven. De partners hebben hiermee hun ouders ingehaald, want schoonouders stonden vorig jaar nog op nummer één als bron van ongewenste cadeaus.

Van de mensen die problemen hebben met cadeaus van de partner, is 65 procent man. Of dit eraan ligt dat vrouwen slecht zijn in cadeaus uitzoeken, of dat mannen gewoon kritischer zijn, is niet bekend. Wel is het zo dat vrouwen nog steeds meer problemen hebben met cadeaus van de schoonfamilie dan met die van hun partner.

Ruim vier op de tien ondervraagden verwacht tijdens de feestdagen cadeaus te krijgen die ongewenst zijn. Een jaar geleden was dat nog drie op de tien. Bijna de helft van de ondervraagden overweegt om deze cadeautjes door te verkopen op Marktplaats.nl. Veertig procent houdt de cadeaus uiteindelijk toch zelf.

Het onderzoek is overigens gehouden onder 1350 gebruikers van Marktplaats.nl. In hoeverre dit de uitslag heeft beďnvloed, is niet onderzocht.