Voetbal: Uitslag PSV - Internazionale

Icoon Champions LeaguePSV speelt na de winterstop in de UEFA Cup. De Eindhovense formatie verloor in eigen huis van Internazionale (0-1), waardoor de ploeg de Champions League dit seizoen vaarwel mag zeggen. Na iets meer dan een uur spelen maakte Julio Ricardo Cruz de enige treffer van het duel.

Trainer Jan Wouters gaf Eduardo Alcides, Jason Culina en Danko Lazovic een kans in de basis. Het trio verving Slobodan Rajkovic, Otman Bakkal en Danny Koevermans. De laatstgenoemde speler moest het duel tegen Internazionale aan zich voorbij laten gaan, vanwege een blessure.

Internazionale begon het duel verdedigend, waardoor PSV bij elke aanval tegen een muur aan liep. Toch waren het de bezoekers die in de openingsfase van het duel de beste kans kregen. Santiago Solari was namelijk dichtbij een treffer, maar vond Heurelho da Silva Gomes op zijn pad. De thuisploeg had geen antwoord op het spel van de Italianen en beperkte zich tot een aantal afstandsschoten van Ibrahim Afellay. Ook Culina kreeg een goede mogelijkheid, maar trof de buitenkant van de paal.

Na bijna een half uur spelen werd de Eindhovense hoop definitief de grond in geboord. Edison Mťndez liep namelijk tegen een rode kaart aan, toen hij aan de noodrem trok tijdens een dreigende Italiaanse counter. Toch werd er voor de rust niet meer gescoord, waardoor PSV nog een sprankje hoop kon houden.

Toch was het uiteindelijk Internazionale dat na iets meer dan een uur spelen wist te scoren. Julio Ricardo Cruz, die voor de thee al een kans miste, was nu wel trefzeker. De Argentijn kon de bal na een goede aanval eenvoudig binnen tikken. Trainer Wouters probeerde voor een ommekeer te zorgen door Ismail Aissati en Kenneth Perez binnen de lijnen te brengen, maar ook dit mocht niet baten. PSV speelde een goede wedstrijd, maar was niet opgewassen tegen de Italiaanse ploeg, die nagenoeg foutloos speelde.

In de slotfase van de wedstrijd ontsnapte Perez aan een rode kaart, nadat hij natrapte. Scheidsrechter Merk hield de kaarten echter op zak, waardoor de Deense speler goed weg kwam.

Karakteristieken

PSV - Internazionale 0-1
64’ Cruz 0-1

Toeschouwers: 35.000
Scheidsrechter: Merk (Dui)
Stadion: Philips Stadion
Rode kaart: Mťndez (28) (PSV)

Opstellingen

PSV: Gomes, Marcellis, Alcides, Salcido, Zonneveld, Mťndez, Simons, Afellay (Aissati/65), Culina, FarfŠn (Perez/62), Lazovic (Reis/84)

Internazionale: Jķlio Cťsar, Cůrdoba, Rivas, Materazzi, Maxwell (J. Zanetti/86), Solari, Bolzini, Chivu (Cambiasso/68), Suazo, Crespo, Cruz (Puccio/75)
Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK!Voetbalmanager