Winterswijk verbiedt stickers op vuilnisbak

Icoon OpmerkelijkDe gemeente Winterswijk is helemaal klaar met mensen die hun vuilcontainers beplakken met vrolijke stickers. De inwoners krijgen tot 1 januari de tijd om hun rolcontainers te ontdoen van de stickers die volgens de gemeente een ''onrustig straatbeeld'' veroorzaken. Weigeren ze dat, dan leegt de gemeente de vuilcontainers niet meer.

Zeer boos hier over is Winterswijker Gerrit Jan Sluiskes. Hij verkoopt juist deze stickers die grijze en groene containers op sieren. Hij spreekt van betutteling en kinderachtigheid ten top. ''Dat de gehele ambtelijke top zich met dit soort zaken bezighoudt.'' Sluiskes overweegt gerechtelijke stappen.

Een woordvoerder van de gemeente zegt dat Winterwijk in haar recht staat. De vuilcontainers zijn eigendom van de gemeente en mogen om die reden niet beplakt worden. Bovendien bestaat het risico dat de barcode wordt beplakt die laat zien dat de container is geregistreerd. Daarnaast is de vuilcontainer adresgebonden en zou niet iedereen ''even gecharmeerd'' zijn van bestickerde containers.Niet zo

Maar zo!