Prinses Amalia naar de basisschool

Icoon KoningshuisPrinses Catharina-Amalia gaat vandaag voor het eerst naar de basisschool. Ze werd vrijdag 4 jaar.

Ze wordt vroeg in de ochtend verwacht in groep 1 van de Openbare Bloemcampschool in haar woonplaats. Ze heeft er lang naar uitgekeken. Ze is vorige maand al een ochtendje in haar klas wezen kijken.

De Bloemcampschool is weliswaar een openbare instelling, hetgeen sommigen wat verbaasde, maar de kleine meid wordt verder protestants-christelijk opgevoed.

Met Amalia krijgt de groep niet alleen een heel bijzondere, maar ook bijdehante medeleerlinge. Haar moeder spreekt consequent Spaans met haar, haar vader Nederlands. Van mensen die op bezoek komen, pikte ze al Engels op.

Alexander en Máxima proberen Amalia zoals bekend een zo gewoon mogelijke jeugd te geven en hebben de pers gevraagd mee te werken. Er mogen maandagochtend bij de school wel opnamen worden gemaakt, maar de voorzieningen voor de media zijn minimaal gehouden.

Alexander en Máxima brengen hun spruit op haar eerste dag naar school. Dat willen ze graag vaker doen. "Mochten zij daartoe om agenda-technische redenen niet in staat zijn, zal er voor een goede vervanging gezorgd worden", aldus de Rijksvoorlichtingsdienst.