Colorado: 7 doden bij schietpartijen bij kerk

Icoon MisdaadSchietpartijen in de Amerikaanse staat Colorado hebben zeker zeven mensenlevens geŰist. Vijf mensen kwam om bij een kerk in Colorado Springs. Onder de doden zou ook de schutter zijn.

Eerder op de dag werden al twee mensen doodgeschoten bij een instituut voor de opleiding van zendelingen in een voorstad van Denver. Circa 100 kilometer van Colorado Springs. De twee zaken houden mogelijk verband met elkaar.

De sheriff van de gemeente El Paso, waar Colorado Springs onder valt maakte het dodental bekend. Terry Maketa benadrukte echter dat het ging om een voorlopig cijfer. De schietpartij deed zich voor op het parkeerterrein van de megakerk New Life Church, die door de befaamde predikant Ted Haggard werd gesticht.

De schietpartij in Colorado Springs deed zich voor even na enen 's middags na een dienst. De dader zou het vuur geopend hebben nadat hem werd geweigerd de nacht door te brengen in het zendelingenhuis. De slachtoffers waren allemaal als personeelslid verbonden aan het centrum Youth With a Mission.