'Nieuwe dienstregeling verloopt zonder problemen'

Icoon File

De nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen die vandaag is ingegaan, verloopt volgens een woordvoerder van de NS zonder problemen. "Het loopt goed. Er zijn wel enkele werkzaamheden, maar die zijn er in het weekeinde altijd", aldus de woordvoerder vandaag.

De NS verwachtte al dat het goed zou gaan. "Vorig jaar waren er veel meer veranderingen. Dit jaar valt minder dan 0,5 procent van de treinen uit. Dus voor de meeste reizigers verandert er niet veel."

De zegsman spreekt over enige vervelende aanpassingen waardoor reizigers goed in de gaten moeten houden wanneer de eerste of laatste trein rijdt. Een belangrijke verbetering is volgens hem de dienstregeling naar Hilversum. "Daar gaan nu bijvoorbeeld tien treinen per uur rijden in plaats van twee."

De vervoerders, de reisinformatiesite 9292ov.nl en reizigersorganisatie Rover benadrukken echter het belang van een goede planning. Wie zich niet goed voorbereidt, loopt het risico dat hij of zij een trein probeert te halen die veel later vertrekt of die helemaal niet komt.

"De nieuwe dienstregeling heeft veel weg van een Emmenthaler kaas", vindt woordvoerder Rikus Spithorst van Rover. "Ze hangen allebei van gaten aan elkaar."Het omstreden nieuwe spoorboekje