Gordon Ramsay op 'vuile' vingers getikt

Icoon OpmerkelijkDe Britse sterrenkok Gordon Ramsay, bekend van zijn tv-programma "Gordon Ramsay, Hell’s Kitchen", is nu zelf op zijn vingers getikt. Naast zijn tv-programma’s is hij eigenaar van een sterrenrestaurant in Londen, waar hij het niet zo nauw neemt met hygiëne.

Op televisie geeft de 41-jarige Ramsay kritiek aan zijn koks in opleiding; deze keer ontving hij zelf kritiek van de inspecteurs. Zo kreeg hij onder andere de opdracht om de diepvries eens beter schoon te maken. "Verder zijn wasbakken bedoeld om de handen te wassen, en niet om keukenhanddoeken te wassen", aldus de inspecteurs.

In 2005 werd zijn restaurant ook al eens gecontroleerd. Ook toen kwam hij er niet vlekkeloos vanaf. Er zaten barsten in de keukentegels waar zich etensresten kunnen verzamelen en schoonmaakproducten waren opgeslagen naast voedsel.

De kritiek is slecht nieuws voor sterren als Madonna en Robert de Niro die zijn restaurant met drie Michelin sterren graag bezoeken. Ze leggen dan ook graag 150 euro neer voor een maaltijd in het restaurant van Ramsay.