Kanoman Darwin aangeklaagd voor fraude

Icoon Opmerkelijk John Darwin, de Brit die vijf jaar geleden tijdens het kanoën 'verdween' en zich onlangs meldde bij de politie, is officieel aangeklaagd voor fraude.

Volgens het Britse openbaar ministerie heeft hij op illegale wijze verzekeringsgeld geïncasseerd en door valse verklaringen een paspoort bemachtigd. Maandag verschijnt Darwin, die in voorarrest zit, voor de rechter, meldde de BBC.

De kanovaarder meldde zich vorige week bij de politie en zei dat hij aan geheugenverlies leed. De politie vertrouwde het zaakje niet en arresteerde de 57-jarige Darwin op verdenking van fraude.

Hij meldde zich bij de politie omdat hij zijn zoons weer wilde zien. Bovendien had hij er genoeg van om zich steeds te verstoppen. Dat heeft zijn vrouw Anne verteld tegen de Daily Mirror. Ze erkende dat zij al die tijd wist dat haar echtgenoot nog in leven was. ''Ik weet dat het ongelooflijk klinkt, maar al die tijd dat iedereen dacht dat John dood was, leefde hij bij mij'', aldus de echtgenote die tegenwoordig in Panama woont.

Volgens de vrouw dook John elf maanden na zijn verdwijning weer op. Naar eigen zeggen was ze zelf ook heel verbaasd toen de kanovaarder na maanden opeens weervoor de deur stond. ''Ik dacht echt dat hij een ongeluk op zee had gehad en was verdronken''. Nadat ze het verzekeringsgeld van haar 'overleden' man had geïnd, trok ze dit jaar naar Panama.

De man zou haar gezegd hebben dat hij schulden had. De enige manier om eraf te komen was volgens hem door te doen alsof hij dood was en het verzekeringsgeld te incasseren.

Met dank aan SpiekerJozef voor de submit.