Belgische (14) steekt biddende vader dood

Icoon BelgieIn het Belgische plaatsje Jemeppe-sur-Meuse heeft een 14-jarig meisje eergisteren haar 45-jarige vader doodgestoken. Ze deed dat toen de man zat te bidden in de woonkamer. Volgens de eerste berichten wilde het meisje een einde maken aan de zware mishandeling die ze al maanden moest ondergaan. Bovendien had haar vader gedreigd haar uit te huwelijken in Algerije.

Het Luikse gezin stond niet bekend als probleemgeval. Maar achter de deur van de woning ging het er hard aan toe. De vader, afkomstig uit Algerije, wilde koste wat het kost vermijden dat zijn dochter contact had met jongens. Als hij iets niet vertrouwde, sloeg hij er op los.

De moeder, een vrouw van Nederlandse afkomst, probeerde haar man wel tegen te houden, maar kon weinig uitrichten.

Woensdag ging het weer fout. De man ranselde zijn dochter af met een stuk hout omdat hij dacht dat ze met een vriendje belde. Toen de vader eindelijk kalmeerde, vluchtte het meisje naar haar kamer. Rond het avondeten zat de man biddend op een kleedje in de woonkamer. De dochter liep naar de keuken, pakte twee flinke messen en stak die in de rug van de man. De moeder zag het voor haar ogen gebeuren maar kon niet tijdig ingrijpen. Ook een oudere broer kwam te laat.

De jeugdrechter moet nog beslissen wat er met het meisje gaat gebeuren. In een kort vehoor heeft ze gezegd dat ze haar vader niet wilde doden. Wel wilde ze hem pijn doen, om hem duidelijk te maken dat hij haar met rust moest laten.

Met dank aan zagevent voor de submit.