Boonen woest na nieuws over 16-jarig vriendinnetje

Icoon WielrennenDe Belgische topwielrenner Tom Boonen is des duivels over het artikel dat gisteren in de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws (HLN) verscheen over zijn relatie met de 16-jarige Nederlandse Sophie van Vliet. De 27-jarige Boonen zegt dat de journaliste onder valse voorwendselen een interview met hem heeft afgenomen. Hij weigert namelijk al langere tijd met het HLN te spreken sinds de krant hem en zijn ploeg valselijk van doping beschuldigde.

Volgens Boonen, die zegt ''razend'' te zijn, is zijn omgang met Sophie van Vliet voorgesteld als een serieuze relatie, ''maar zover is het nog zeker niet.'' HLN schreef dat Boonen al viel op Sophie toen ze 14 was, maar dat hij daar toen niks mee deed. ''Er hing altijd wel spanning tussen ons, maar toen was ze veertien en da's wel erg jong.''

Boonen kondigt aan dat vanaf heden iedere journalist zal worden gescreend en verplicht wordt een contract te tekenen met het management van Boonen. Hij gaat de zaak ook aankaarten bij de Hoge Raad voor de Journalistiek. Een eventuele schadevergoeding wil hij schenken aan een goed doel.

Verbaasd
Het Laatste Nieuws reageert verbaasd op de woede van Boonen. Volgens hen betrof het een freelance-journaliste die gelijktijdig met Boonen en Van Vliet sprak. Het gesprek staat bovendien op band.

Hoofdredacteur Paul Daenen van het Laatste Nieuws zegt dat daarop duidelijk staat dat de journaliste zegt dat ze het interview zal verkopen aan de hoogst biedende partij. Over de relatie met de 16-jarige Nederlandse is Daenen duidelijk: ''Wat in de krant verscheen is een letterlijke weergave van het gesprek dat wij op band kregen.''

Daenen kan zich niet van de indruk ontdoen dat het feit dat Tom Boonen pas laat in de namiddag op het interview reageerde (HLN is een ochtendblad), meer te maken heeft met druk van zijn professionele omgeving dan met de reële feiten.


Link: Heel veel foto's van Tom en Sophie

Met dank aan TJDoornbos Emslander voor de submit.