Vrouw wist dat kanovaarder nog leefde

Icoon MisdaadHet spraakmakende verhaal over een plotseling opgedoken Brit, die vijf jaar geleden tijdens het kanoŽn zou zijn verdwenen, wordt steeds bizarder. Vandaag erkende zijn echtgenote dat zij en haar man vorig jaar samen zijn gefotografeerd op een moment dat hij jaren dood was verklaard.

Britse kranten confronteerden Anne Darwin met de foto. Voor haar bleef niets anders over dan toegeven dat ze wist dat haar man in leven was. Eerder deze week deed ze alsof ze verrast was toen ze kreeg te horen dat haar man zich zaterdag op een Brits politiebureau had gemeld.

Anne Darwin beweert nu dat ze pas enkele jaren na de vermissing in 2002 ontdekte dat haar man nog leefde. Haar zonen liet ze in de waan dat hun vader dood was.

De Britse politie beschuldigt de 57-jarige John Darwin inmiddels van fraude en heeft hem vastgezet. Zijn vrouw had zich met het verzekeringsgeld voor haar 'overleden' echtgenoot in Panama gevestigd. Op de foto is het echtpaar met een makelaar in het Midden-Amerikaanse land te zien.