Voetbal: Uitslag FC Nürnberg - AZ

Icoon UEFA CupAZ heeft in het UEFA Cup-toernooi een nederlaag geleden bij FC Nürnberg. De uitwedstrijd tegen de Duitsers ging met 2-1 verloren.

De ploegen gingen in het begin van de wedstrijd gelijk op. Beide kregen kansen en het was AZ dat erin slaagde op voorsprong te komen. Een aanval die opgezet werd door Demy de Zeeuw die het na een hakballetje van Dembéle ook zelf afrondde.

Ook na het doelpunt bleven beide ploegen kansen creëren. Bij AZ belandde een hakbal van Jaliens op de paal en ook Steinsson kreeg bij een grote kans de bal niet langs doelman Blazek. Ook Nürnberg kreeg een grote kans, maar Charisteas slaagde er niet in die te benutten.

In de tweede helft was het voorbij met de kansen voor AZ en was het de thuisclub die de wedstrijd domineerde. De kansen werden steeds groter maar onder andere Misimovic, Mintal en Wolf slaagden er niet in te scoren. Acht minuten voor tijd viel dan toch de gelijkmaker. Mintal scoorde na een aanval over rechts. Twee minuten daarna was het wederom Mintal die uit een bijna identieke aanval de Duitsers op voorsprong zette.

Door de Nederlaag moet AZ winnen of met minimaal 4-4 gelijkspelen tegen Everton om zich te kunnen plaatsen voor de volgende ronde.
Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK!Voetbalmanager!