Vermiste Brit na 5 jaar gearresteerd

Icoon Opmerkelijk Een mysterieuze verdwijning van een Brit leek alsnog een happy end te krijgen, maar de Britse politie heeft dezelfde dag alweer roet in het eten gegooid. Op last van de autoriteiten werd een man gearresteerd die vijf jaar lang spoorloos was maar een paar dagen terug plotseling opdook.

Een reden voor de arrestatie hebben de autoriteiten nog niet gegeven, meldden Britse nieuwszenders. John Darwin meldde zich afgelopen weekeinde bij de politie. Vijf jaar lang leefde iedereen, ook zijn eigen vrouw, in de veronderstelling dat hij was omgekomen tijdens een kanotrip. Om hem te kunnen herenigen met zijn echtgenote moest evenwel opnieuw een zoektocht worden ingesteld. Anne Darwin bleek recentelijk verhuisd te zijn naar Panama om daar als weduwe een nieuw leven te beginnen. De autoriteiten in het Latijns-Amerikaanse land vonden haar gisteren.

Ze bleek niet op de hoogte van de verrassende terugkeer van haar man John Darwin. ''Ik kan nauwelijks wachten op het weerzien'', verklaarde ze vanochtend tegen Britse media. Ze had het verzekeringsgeld voor haar 'overleden' echtgenoot geïnd, hun huis verkocht en was vertrokken. Volgens Britse media zegt ze te goeder trouw te hebben gehandeld. Het verzekeringsgeld moet mogelijk terugbetaald worden.