'Get Osama' niet toegestaan als nummerbord

Icoon OpmerkelijkEen gepensioneerde agent uit New York wil naar de rechter stappen om te voorkomen dat hij zijn nummerplaat van zijn Ford Aerostar uit 1993 moet inleveren. Op de plaat prijkt namelijk 'GETOSAMA' (pak Osama) en is bedoeld als een krachtige oproep om de leider van al-Qaida in de kraag te vatten. Dit wordt gemeld door Fox News.

Arno Herwerth die 21 jaar bij het New Yorkse politiekorps heeft gediend zei verbaasd te zijn dat hij zijn nummerbord niet mag behouden. De autoriteiten leverden de platen op 2 november af, maar twee weken later werden ze teruggeŽist op grond van de regelgeving waarin staat dat nummerborden die "obsceen, schunnig, wulps, beledigend voor een bepaalde etnische groep of ronduit aanstootgevend" niet zijn toegestaan.

Herwerth zei het belangrijk te vinden dat de slachtoffers van de aanslagen van 11 september worden herdacht: "Ik wil de boodschap dat Osama gedood of gevangen genomen moet worden levend houden. Het is lang geleden, maar we zijn het niet vergeten."

Get Osama!
Duidelijke boodschap