Blad aangeklaagd om naaktfoto's ex-Miss BelgiŽ

In ons land hebben de uitgelekte naaktfoto's van Manon Thomas veel stof doen opwaaien. "Allee hŤ, wat den Hollanders kunnen, kunnen wij ook!", moeten onze zuiderburen hebben gedacht. Prompt verschenen er gisteren dan ook naaktfoto's van ex Miss BelgiŽ en VT4-presentatrice Veronique De Kock in het weekblad TV-Familie.

De Vlaamse schone was hier uiteraard niet van gediend. Ze sleept het tijdschrift en de hoofdredacteur en een journalist hiervan voor de rechter. Voorlopig eist ze 25.000 euro smartengeld van hen.

In het weekblad was De Kock in vol ornaat te zien. Volgens haar advocaat Luc Deleu gaat het hier om originele foto's, die het blad zonder toestemming heeft afgedrukt. De plaatjes zouden drie maanden geleden zijn geschoten door een fotograaf die grof geld verdient met zijn kiekjes en er een sport van maakt om met zoveel mogelijk bekende Vlaamsen het bed te delen. Dit beweert een anonieme bron althans.

Deleu doet dit verhaal af als 'klinklare onzin'. "De foto's werden in oktober 2005 gemaakt met de gsm van de toenmalige vriend van Veronique in een villa in Saint-Tropez. Die gsm is kort daarna verloren gegaan, vermoedelijk in de fitnesszaal."

Wie niet kan wachten tot de Belgische tv-gids op hun mat ploft, kan hier kijken voor eerdere uitgelekte foto's.