Thijs RŲmer hekelt Amerikadroom Somogyi

Icoon OpmerkelijkActeur Thijs RŲmer, die vanaf deze week te zien is als Kapitein Rob in de gelijknamige film, begrijpt weinig van de jongensdroom die collega Ferri Somogyi (GTST) heeft om in Amerika door te breken. "Met alle respect, als je in Nederland al geen deuk in een pakje boter speelt, waarom denk je dat je dat in Amerika ineens wel doet?"

De echtgenoot van Katja Schuurman en de kleinzoon van Baantjer-acteur Piet RŲmer denkt dat Somogyi een bord voor zijn kop heeft vanwege een groot gevoel van optimisme. En onrust. "Het is lovenswaardig dat je het probeert, net zoals Antonie Kamerling, omdat je anders je hele leven een onrustig gevoel houdt. Maar ze hebben nog nooit daar in een film gespeeld. Ik heb die droom niet, ik zit liever hier dan daar als figurant in een B-film."

Wie wil zien of Thijs RŲmer wel een deuk in een pakje boter kan acteren, kan vanaf vandaag dus naar 'Kapitein Rob en het Geheim van Professor Lupardi'. De film die gaat over een machine die het klimaat kan beÔnvloeden krijgt overigens vooralsnog lauwe kritieken.


Bekijk de spannende, nagelbijtende trailer van Kapitein Rob. Thijs is die met de pet, de man met de sik is Arjan Ederveen.