McCain haalt hard uit in Republikeins debat

Icoon AmerikaAfgelopen nacht haalde senator en presidentskandidaat John McCain hard uit naar het voorgestelde buitenlandse beleid van Ron Paul. In het door CNN en Youtube georganiseerde debat strijden de acht Republikeinse kandidaten om de presidentiele nominatie van hun partij voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2008.

McCain haalde hard uit in een reactie op het beleid van Ron Paul, die de Amerikaanse troepen in Irak wil terugbrengen: "Dit soort isolationisme veroorzaakte de Tweede Wereldoorlog. Met zo een soort beleid kwam Adolf Hitler aan de macht." Met vooral luid gejuich van het publiek werden de woorden van McCain ontvangen. Hij bracht onlangs Thanksgiving door met de troepen in Irak.

Paul reageerde met het feit dat hij veruit de meeste donaties van alle kandidaten krijgt van actieve Amerikaanse soldaten. Paul: "Wat McCain zegt ligt totaal uit zijn verband. Hij begrijpt niet eens het verschil tussen een beleid van non-interventie en isolationisme." Ron Paul wil de meeste Amerikaanse soldaten die gelegerd zijn in meer dan 50 landen ter wereld naar huis brengen.


John McCain versus Ron Paul