Partij vd Dieren woest over terreurspotje

De Partij voor de Dieren is des duivels over de anti-terroristenspotjes van Postbus 51. Daarin worden buiten figuren met radicale ideeŽn over politiek of geloof ook extreme ideeŽn over dierenrechten genoemd. Volgens de PvdD zijn dierenactivisten echter geen terroristen.

De Dierenpartij eist dat de radio- en televisiespots ''waarin mensen die dieren een beter leven gunnen worden afgeschilderd als terroristen'' zo snel mogelijk uit de ether en van de buis gehaald worden.

Over dierenactivisten die geweld gebruiken heeft de PvdD wel een mening, maar het zijn volgens hen geen terroristen: ''Wij wijzen geweld tegen mens en dier te allen tijde af. Maar hoe verwerpelijk gewelddadig activisme ook is, het is geen terrorisme. Wij willen niet dat deze term te pas en te onpas wordt gebruikt. Dat moet je zuiver houden.''

De partij wijst erop dat PvdA-minister Guusje ter Horst (PvdA) van Binnenlandse Zaken eerder dit jaar nog gezegd heeft dat er geen reden is om aan te nemen dat ''activiteiten die onder het dierenactivisme gerangschikt kunnen worden, aanleiding kunnen zijn tot terroristische acties''. Ook haalt de PvdD een recent AIVD-rapport aan waarin zou staan dat de veiligheidsdienst geen terroristische dreiging ziet in het dierenrechtenactivisme.

De PvdD wil desnoods een spoeddebat aanvragen over de spotjes.

Een deel uit het spotje luidt: ''In elke klas zitten wel radicale figuren. Soms met extreme ideeŽn over dierenrechten, of politiek, of geloof… Dingen die er behoorlijk hard uitkomen. Ik schrik daarvan, en er zijn ook leerlingen natuurlijk die daar echt gekwetst van kunnen raken. Een mond kan scherper zijn dan een mes, zeg ik wel eens. En daar mag je best een beetje voorzichtig mee zijn..''

Hier kun je de spotjes bekijken