Opnieuw scholierenprotest in Waalwijk

Icoon OnderwijsOngeveer honderd leerlingen van middelbare scholen in Waalwijk hebben vanochtend gestaakt. Directeur Otto Dooijes van scholengemeenschap De Overlaat heeft dat gezegd. Op zijn school ontbraken dertig leerlingen.

Voor schooltijd hadden de leerlingen van verschillende scholen afgesproken. Ze hebben geprobeerd bij verschillende vestigingen actievoerders te werven, legde Dooijes uit. Een dag eerder sloot hij zijn school hermetisch af en werden acties nog voorkomen. Dit in tegenstelling tot andere steden, waar enkele stakingen uit de hand liepen.

Scholen in Waalwijk hebben vandaag de leerplichtambtenaar van de gemeente ingeschakeld. "Alle leerlingen die vandaag hebben deelgenomen aan de staking zijn geschorst en kunnen morgen maatregelen verwachten", kondigde Dooijes aan.

Gisteren gingen in Waalwijk nog driehonderd scholieren de straat op. Op weg naar het gemeentehuis verrichtte de politie in totaal twee aanhoudingen. De politie kon nog niets zeggen over ongeregeldheden of arrestaties van vandaag.