Bouterse steekt draak met proces Decembermoorden

Icoon BuitenlandsDesi Bouterse heeft maandagavond flink de draak gestoken met het proces over de Decembermoorden dat vrijdag begint. Hij liet het niet na om verschillende betrokkenen bij het proces hard aan te pakken.

Naast de huidige Surinaamse regering kreeg ook Nederland een flinke veeg uit de pan. Ons land zou druk hebben gezet om Bouterse alsnog in Suriname veroordeeld te krijgen.

"Politiek Den Haag heeft een probleem. Er zijn vijftien anonieme getuigen en die vallen alle vijftien weg", schampte hij voor een kolkende massa op het partijbureau van zijn Nationale Democratische Partij (NDP). Hij doelde hiermee op zijn veroordeling in Nederland voor zijn betrokkenheid bij een transport cocaïne die in Stellendam werd onderschept. Zijn Nederlandse raadsvrouw, Inez Weski, werkt momenteel aan een herzieningsverzoek om die veroordeling van tafel te krijgen. Bouterse: "En dan wordt Bouterse vrijgesproken."

Daarom zou Nederland volgens hem bij de Surinaamse regering erg hebben aangedrongen op zijn berechting voor de Decembermoorden.

Bouterse steekt de draak met decembermoorden