Spectaculaire beelden van witte haai

Om auteursrechterlijke redenen zijn de foto's verwijderd. Om de foto's te bekijken kun je op de links klikken.

Hij is de ultieme jager, moeder natuurs meest efficiŽnte moordmachine, die zijn prooi met onvoorstelbaar gemak opspoort en doodt.
Foto 1

Natuurfotograaf Chris Fellows brengt jaarlijks zes maanden voor de kusten van Zuid-Afrika door, om de witte haai in actie te zien.

Foto 2

Nu kan dat, maar voor hoe lang nog?

Foto 3

Door toedoen van de mens is de witte haai een bedreigde diersoort geworden.

Foto 4

De foto's van Fellows vormen een onderdeel van een campagne die de witte haai in een positiever daglicht wil plaatsen.

Foto 5

De in deze reportage afgebeelde witte haai weegt maar liefst twee ton. Met een snelheid van 56 km/u springt hij de lucht in...

Foto 6

... om op drie meter hoogte zijn vlijmscherpe tanden in een mals stukje vlees te zetten.

Foto 7

Fellows: Typisch voor de haai is dat hij eerst zijn prooi in tweeŽn bijt, om even later terug te komen voor het resterende deel. Dit alles gebeurt op het wateroppervlak, in een tijdsbestek van een paar minuten.

Foto 8

Nogmaals Fellows: Wanneer kinderen een zeehond verslonden zien worden door een haai, krijgen ze medelijden met de prooi, maar het is als een leeuw die een zebra vangt - een natuurlijk fenomeen.

Foto 9

Laatste keer Fellows: Het mogen aanschouwen van een perfect gestroomlijnde witte haai, die kalm, omlijst door zonnestralen, helder water doorwaadt, is als het zien van een sportwagen die jou met kinderlijk gemak op de snelweg voorbij raast. Het zijn deze momenten waardoor je waardering krijgt voor een prachtige creatie.

Met dank aan Dr-Kill-Phil-Bill voor de submit.