13-jarige Limburger gearresteerd na ontvoering

Icoon PolitieDe Limburgse politie heeft zaterdagavond vijf mensen opgepakt wegens de ontvoering van een 46-jarige vrouw. De verdachten, waaronder een 13-jarige jongen, hadden de vrouw vrijdagavond uit een woning in Echt ontvoerd en meegenomen naar een hotelkamer boven eetcafé Het Roerpotje aan het Stationsplein in Roermond.

De partner van de vrouw ontdekte dat zijn eega verdwenen was toen hij thuis kwam en zag dat het eten stond aan te branden. Zaterdagmiddag zochten de verdachten contact met de vriend van het slachtoffer en eisten van hem een onbekende hoeveelheid losgeld.

De politie wist hierdoor de ontvoerders te traceren. Een arrestatieteam van de politie bevrijdde rond 17.30 uur de ontvoerde vrouw. Naast de 13-jarige jongen werden twee mannen van 24 en 38 jaar, een vrouw van 37 jaar en een jongen van 17 in de boeien geslagen. De hoofdverdachte van de ontvoering is een ex-werknemer van de partner van de vrouw.

Volgens de politie betreft de ontvoering een ruzie binnen een groep Libanezen. De hoofdverdachte was ooit klusjesman voor de man van de ontvoerde vrouw en krijgt naar eigen zeggen nog veel geld van hem.

Met dank aan MikeV voor de submit.