Zeeuwen geven het meeste uit aan liefde

Icoon OpmerkelijkZeeuwen geven het meeste uit aan hun liefdesrelatie. Uit onderzoek van relatiebemiddelingbureau Parship blijkt dat zij bijna 4000 euro per jaar besteden aan een relatie. Vooral mooie kleding om er aantrekkelijk uit te zien is belangrijk voor een Zeeuw. In Overijssel geven ze het minste uit aan een relatie. Nog geen 2500 euro hebben zij er per jaar voor over. Aan het onderzoeke deden 897 Nederlandse mannen en vrouwen mee met en zonder relatie in de leeftijd van 18 tot 60 jaar oud.

Zeeuwen houden hun relatie ook leuk met vakanties en etentjes. De Friezen daarentegen geven 2800 euro uit en kopen het vaakst seksspeeltjes om de relatie aangenaam te houden. Op een eerste date betalen Limburgers (3900) het vaakst ieder het eigen deel van de rekening.

Bijna een kwart van de Nederlanders boven de 18 jaar heeft geen relatie. De meeste singles wonen in Noord-Holland (38,7 procent). In Zeeland hebben de meeste mensen een relatie, slechts 13,3 procent van hen is single.

Bij een eerste date geeft de gemiddelde Nederlander ongeveer 227 euro uit aan uiterlijke verzorging, kleding, restaurant-, bioscoop- en theaterbezoeken. Opvallend is dat Nederlanders nog steeds erg conservatief zijn bij daten. Ruim 72 procent van de mannen zegt dat hij de rekening betaalt op een eerste date. Alleen in Noord-Holland, Zuid-Holland en Overijssel zijn de vrouwen iets meer geŽmancipeerd, hier neemt bij voorkeur ieder de helft voor zijn rekening.