Belg krijgt opmerkelijke straf

Icoon ShockingIn Brussel is een 38-jarige man vrijgelaten die afgelopen week een aantal kinderen tijdens hun schoolpauze meenam naar een Delhaize-winkel. Hij trakteerde de kinderen daar op snoepgoed en chips. Pas toen hij de kinderen na 20 minuten terugbracht naar het schoolplein kreeg de kleuterleidster iets in de gaten. Ze waarschuwde de politie die hem meteen aanhield. Hij is vrijgelaten onder bepaalde voorwaarden.

Ahmed, straatveger van beroep, gaf tijdens het eerste verhoor aan zelf geen kinderen te hebben, maar er wel dol op te zijn. Hij is nu vrijgelaten onder de voorwaarden dat hij in therapie moet, geen enkele school dichterbij dan 150 meter nadert en dat hij twee uur per week aan sport moet doen.

Ahmed is een bekende van de politie, hij werd meerdere malen opgepakt wegens diefstallen. Nog nooit is hij veroordeeld voor een zedenmisdrijf, ook deze keer had hij de kinderen niets aangedaan. Hoewel het parket zijn aanhouding vorderde voor het ontvoeren van kinderen onder de twaalf jaar, is de onderzoeksrechter daar niet op ingegaan. In plaats daarvan gelden de voorwaarden, waarvan de laatste volgens het Brusselse parket uitzonderlijk is, maar een onderzoeksrechter mag elke voorwaarde opleggen die hij of zij nuttig acht.