Zes spelers FC Thun bij seksschandaal betrokken

Icoon VoetbalZes spelers van de Zwitserse voetbalclub FC Thun zijn aangeklaagd in het seksschandaal rond een 15-jarig meisje. De voetballers hebben bekend dat ze seks hebben bedreven met het minderjarige meisje.

In totaal zijn veertien mensen in verband met het schandaal in beschuldiging gesteld. Naast de zes spelers van Thun gaat het om drie oud-spelers en vijf vrienden van de spelers of het meisje.

Seks met een minderjarige (jonger dan 16 jaar) is in het Alpenland strafbaar wanneer het verschil in leeftijd groter is dan drie jaar. Dat het slachtoffer grotendeels instemde met de seksuele handelingen, doet er volgens de Zwitserse wet niet toe. De aanklachten gaan van tongzoenen tot daadwerkelijk geslachtsverkeer. Drie verdachten zullen voor verkrachting terecht moeten staan.

De namen van de verdachte spelers zijn niet bekend gemaakt. Maar FC Thun zal op haar website de namen plaatsen van de spelers die niets met de zaak te maken hebben. Dit om te voorkomen dat iedereen beschuldigd wordt.

FC Thun speelde in 2005 nog tweemaal tegen Ajax in de Champions Leage, maar verloor beide wedstrijden en zakte nadien terug. Momenteel vecht de club tegen degradatie uit de hoogste afdeling.

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK! Voetbalmanager!