Voetbal: Oranje geplaatst voor Euro 2008

Icoon Nederlands elftalHet Nederlands elftal heeft zich geplaatst voor het EK2008 door met 1-0 te winnen van Luxemburg. Het enige doelpunt van de avond werd vlak voor rust gemaakt door Danny Koevermans, die een voorzet van Wesley Sneijder knap binnenwerkte.

Het keurkorps van bondscoach Marco van Basten begon in een aanvallend 4-2-4 systeem. Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart en Clarance Seedorf stonden allen in de basis. Het Nederlands elftal kreeg genoeg kansen maar verspeelde de bal regelmatig. De Luxemburgers trokken zich massaal terug en probeerden zo lang mogelijk ‘de nul’ te houden.

Na 43 minuten was er eindelijk reden tot juichen. Een voorzet van Wesley Sneijder werd knap achter Luxemburg-doelman Jonathan Joubert geschoten door Danny Koevermans. De spits van PSV speelde zijn derde interland en stond voor het eerst in de basis.

Ruud van Nistelrooy werd in de tweede helft vervangen door Dirk Kuyt maar Oranje kon opnieuw niet imponeren. Het publiek bleef lang achter de ploeg staan maar na enkele grote kansen voor Luxemburg werd de stemming wat minder. Aanvoerder Edwin van der Sar moest tot twee keer toe ingrijpen en hield zijn doel schoon. Uiteindelijk verliet het elftal het veld met een groot fluitconcert.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!