Kerk verbiedt Donald Duck op Ark

Icoon OpmerkelijkDonald Duck mag niet meer op de nagebouwde Ark van Noach komen, die op dit moment in Sliedrecht ligt. Dat heeft de kerkenraad van christelijk-gereformeerde gemeente Sliedrecht besloten. Jacky Baken van de ark zegt dat ze akkoord hebben moeten gaan met de eis van de kerkenraad, omdat anders alle vrijwilligers zich terug zouden moeten trekken.

In het bewuste filmpje zijn Donald en Katrien hulpjes van Noach. Ze zorgen er onder andere voor dat van alle dieren een stelletje aan boord komt. Natuurlijk gaat er van alles mis.

Het grootste probleem van de kerkenraad is dat het filmpje geen recht doet aan de waarheid. "We moeten altijd proberen zo dicht mogelijk bij het woord van God te blijven. En zoals de film het verhaal weergeeft, is het nooit gebeurd."

Baken is het niet zo met de kritiek eens en stelt dat het filmpje juist heel geschikt is om het verhaal van de ark aan mensen te laten zien. Het filmpje blijft goed hangen, vooral bij mensen die niet zo bekend zijn met het verhaal, zegt hij. Inmiddels wordt het filmpje echter niet meer op de ark vertoond.


Disclaimer: de gebeurtenissen in het filmpje komen dus nŪťt overeen met hoe het echt gebeurd is.