Voetbal: Jong Oranje wint opnieuw

Icoon Voetbal Jong Oranje heeft opnieuw een grote stap richting kwalificatie voor het EK van 2009 gezet. De selectie van bondscoach Foppe de Haan won het duel tegen MacedoniŽ met 1-0 door een treffer van Evander Sno.

Bij Jong Oranje debuteerde Siem de Jong. De middenvelder van Ajax dankte zijn basisplaats aan zijn prestaties bij zijn huidige club. Afgelopen zondag wist hij tegen Feyenoord zelfs te scoren. Ook Wout Brama en Kemy Agustien werden op het middenveld geposteerd. Het doel werd verdedigd door Piet Velthuizen, die in de verdediging door Gianni Zuiverloon, Dirk Marcellis, Kees Luijckx en Erik Pieters werd bijgestaan.

Nederland was gedurende de eerste helft de betere partij, maar slaagde er niet in om de kansen te verzilveren. Velthuizen voorkwam zelfs dat MacedoniŽ, na een snelle uitbraak, op voorsprong kon komen. Na bijna een half uur spelen zette Sno Jong Oranje alsnog op voorsprong. Ook na dit doelpunt domineerde de mannen van bondscoach De Haan, maar goals werden er niet meer gemaakt.

Door de overwinning op MacedoniŽ gaat Jong Oranje met twaalf punten aan de leiding in groep 5. Tijdens de kwalificatie kreeg Nederland nog geen enkele goal tegen. Noorwegen staat momenteel op de tweede plaats en heeft zeven punten. Alle ploegen die aan het einde van de kwalificatiereeks op de eerste plaats staan plaatsen zich voor de play-offs. Ook de vier beste nummers twee van de tien groepen plaatsen zich. Uiteindelijk zullen er zeven ploegen naar het eindtoernooi in Zweden gaan, waar ook het gastland aan deel zal nemen.

Meer sportnieuws vind je op FOK!sport