Nederlanders zijn grootste internetjunks

Icoon Internet81 procent van de Nederlanders is iedere week regelmatig op internet te vinden. Daarmee zijn we de grootste internetjunks van Europa. Het Europees gemiddelde ligt namelijk op 57 procent. 11 miljoen mensen in Nederland is dus regelmatig online, blijkt uit onderzoek van de European Interactive Advertising Association (EIAA).

Het gebruik van andere media zoals televisie kijken hebben te lijden onder het hogere internetgebruik. De groei van het internetgebruik is ook te zien bij de leeftijdsgroep 55+. Sinds 2006 is het aantal personen boven de 55 dat elke week gebruik maakt van het internet in Nederland met elf procent gestegen. Dezelfde stijging is ook opgetreden bij vrouwen.

Het internet ontwikkelt zich razendsnel tot belangrijkste mediabron. De internetgebruikers consumeren ook in toenemende mate magazines, kranten, radio- en televisieprogramma's online. Radio luisteren is sowieso een favoriete bezigheid voor veel mensen tijdens het internetten.

92 procent van alle internetgebruikers in Nederland verklaarde dat ze niet kunnen leven zonder minstens één online-activiteit. Meer dan de helft (51 procent) van de deelnemers zei dat ze niet zouden kunnen leven zonder e-mail. Dat is ver boven het Europese gemiddelde van 32 procent. En bijna alle Nederlands internetgebruikers (99 procent) geeft toe dat ze andere dingen minder vaak doen als gevolg van hun aanwezigheid op het internet.

Uit het onderzoek blijkt ook dat 24 procent van de Nederlanders op een forum zit.