Nederlander steekt in op drie Polen

Icoon MisdaadIn de Poolse stad Wroclaw heeft een Nederlander een bloedbad aangericht voor een discotheek, zo meldt De Telegraaf vandaag. Het betreft de muzikant Humphrey G.M. die er op los begon te steken toen hij racistisch werd uitgescholden en bedreigd.

Na discriminerende opmerkingen over zijn donkere huidskleur trok hij een mes en stak hij drie Polen neer. Volgens ooggetuigen stak Humphrey G.M. als een bezetene op de dronken Polen in en verwondde hen in gezicht, hals, borst en benen. Twee van hen raakten levensgevaarlijk gewond.

De Polen namen wraak door van een Nederlandse begeleider vrijwel alle vingers af te snijden, zo melden Poolse bronnen. Humphrey G.M. vluchtte daarop met zijn begeleider in een taxi. Ze reden vervolgens naar een ziekenhuis. Daar werd de muzikant gearresteerd.

Volgens de officier van justitie in Wroclaw hebben de slachtoffers door hun racistische leuzen ook schuld aan het bloedige incident.

Update 11.58 uur
Bronnen uit Polen melden dat de vingers van de begeleider van Humphrey er af zijn gesneden toen hij het mes wilde pakken waarmee de muzikant stond te steken.

Eén van de Polen ligt in coma. Hij zou niets te maken hebben met de racistische beledigingen, maar wilde tussen beide komen.

Volgens onbevestigde geruchten betreft het de muzikant/rapper Humphrey Mijland, die ook bekend staat onder de naam 'King Lover'. In de jaren '90 rapte hij mee op de singles 'Sex On The Beach' en 'Message Of Love' van T-Spoon. Zeker is in ieder geval wel dat Mijland geregeld optreedt in Polen. Let wel, een officiële bevestiging dat het daadwerkelijk deze rapper betreft is er nog niet.



T-Spoon met speciale gast King Lover


-
Voor FOK!kers met kennis van de Poolse taal, hier het krantenbericht uit Polen.
Met dank aan ferox voor de submit.