Ook SBS stopt met belspellen

Icoon TelevisieNa RTL stopt ook SBS met het uitzenden van belspelletjes. Op SBS6, Net5 en Veronica zijn ze vanaf maandag niet meer te zien. RTL nam begin oktober ook al de beslissing de spelletjes niet meer uit te zenden. Daarmee zijn er op Nederlandse televisiezenders straks geen belspelletjes meer te zien.

"Met dit besluit komt SBS tegemoet aan een schriftelijk verzoek van de officier van justitie", zegt een woordvoerder van SBS. De spellen zijn onderwerp van een justitieel onderzoek naar de rechtmatigheid ervan. Opsporingsdienst FIOD-ECD verdenkt de tv-bedrijven en ook tv-producenten van het overtreden van de Wet op de Kansspelen.

"SBS werkt volledig mee aan het justitieel onderzoek en zal dat blijven doen", aldus de SBS-zegsman. "We zijn tot deze beslissing gekomen vanwege de grote onduidelijkheid en de aanhoudende meningsverschillen die blijken te bestaan over de juridische interpretatie van de gedragscode Promotionele Kansspelen."

Vanaf maandag zullen de SBS-stations de vrijkomende zendtijd invullen met "een volwaardige vervangende programmering, bestaande uit een combinatie van Nederlands en nieuw buitenlands product."


"Bel nog even snel voor het te laat is!"

Met dank aan ReinB, Mr.N, BaZzY en darkmania voor de submit.