Enge kettingmail schokt scholiertjes

Icoon OpmerkelijkTwee basisscholen in Assen zijn opgeschrikt door een kettingmail die leerlingen kregen en die ''gruwelijke'' bedreigingen bevatte. Een aantal scholieren van basisscholen 'Het Krijt' en het 'Sterrenschip' schrok daar erg van en kreeg last van nachtmerries.

Een van de ouders zocht contact met de politie. Inmiddels is de kettingmailer opgespoord. Het bleek om een leerlingetje van de school te gaan. De schoolleiding heeft samen met de politie de jongen toegesproken en verwacht dat de mail niet meer rond zal gaan.

In de mail stond dat die doorgestuurd moest worden, anders zouden er verschrikkelijke dingen gebeuren.

En dit is de betreffende mail: ''Hallo, ik ben Teddy. Als je dit begint te lezen kun je niet stoppen. Lees dit tot het einde! Zoals ik al zei: Ik ben Teddy. Ik ben 7 jaar oud. Ik heb geen ogen en bloed over mijn hele gezicht. Ik ben dood. Als je dit niet naar tenminste 12 mensen stuurt, zal ik om middernacht naar je huis komen, en mezelf verstoppen onder je bed. Als je slaapt, zal ik je vermoorden. Geloof je me niet?'' De mail vervolgt met voorbeelden van kinderen die de mail niet doorstuurden en de gruwelijkste dingen overkwamen.