'Economische statistieken VS zijn fake'

Icoon FinancieelVandaag kwamen in Den Haag 2000 beleggers tezamen op het World Forum Convention Center om te luisteren naar de Nederlandse beleggingsgoeroe Rienk Kamer. Hij zei in een vijf uur durend symposium onder meer om te investeren in Afrika en grondstoffen. Afrika is momenteel populair bij de nieuwe economische grootmachten China en India, omdat zij veel grondstoffen uit Afrika nodig hebben voor de groei van hun economieën.

In de Verenigde Staten gelooft Kamer allang niet meer: "De Amerikaanse economie is fake. Er worden alleen maar politiek wenselijke economische statistieken gepubliceerd die van voor tot achter niet kloppen. En als je daar doorheen kunt kijken dan zie je dat Amerika al heel lang in de problemen zit." De constateringen van Kamer bevestigen eerdere uitspraken van de Amerikaanse beleggingsgoeroe Jim Rogers, die al eerder zei dat de Amerikaanse economische statistieken bij elkaar verzonnen worden. Volgens Kamer zijn de VS bezig hun financiële systeem compleet uit te hollen.

De economische problemen in de VS zullen waarschijnlijk tot een recessie gaan leiden. Toch denkt Kamer dat een Amerikaanse recessie gunstig zal uitpakken voor zijn beleggingen, want door de hem zo bewonderde Chinese economische groei mag wel een beetje minder. Een recessie in Amerika zal de oververhitte Chinese economie ook raken, maar waarschijnlijk zal de Chinese groei terugspringen van twaalf procent nu naar een economisch gezondere acht procent.


Kamer: "Economische statistieken VS kloppen van voor tot achter niet"