Marokkaanse vaders in actie in Bos en Lommer

Icoon BinnenlandsEen groepje Marokkaanse vaders in het Amsterdamse stadsdeel Bos en Lommer gaan andere ouders opvoedcursus geven. Een woordvoerster van het stadsdeel maakte dat vandaag bekend. De circa tien mannen worden door Bos en Lommer daarbij geholpen. De vaders hebben contact gezocht met de lokale overheid na de recente incidenten in Amsterdam-West. Vandalen staken daar elke avond auto’s in brand, nadat een politieagente de 22-jarige, Marokkaanse Bilal B. had doodgeschoten. De Marokkaan had even daarvoor een collega neergestoken.

De ouders werden door politici opgeroepen om hun kinderen beter op te voeden. De vaders willen nu laten blijken dat ze hun kroost wel onder de duim kunnen houden. De mannen zijn ook van plan om themabijeenkomsten te organiseren over bijvoorbeeld stageplekken. De jongeren moeten daar hulp of bemiddeling krijgen bij het vinden van zo’n plek.

Volgens de woordvoerster bestaat de hulp van het stadsdeel uit het in contact brengen van de ouders met de juiste instanties. Ze liet ook weten dat de plannen nog in een beginstadium zitten. Zo moeten de vaders eerst een kerngroep vormen, die de organisatie van het een en ander op zich neemt. Over twee weken gaan ze aan tafel zitten om de plannen verder uit te werken.