Voetbal: Uitslag PSV - AZ

Icoon EredivisieDe competitiewedstrijd vanmiddag in Eindhoven tussen PSV en AZ is in een 1-1 gelijkspel geëindigd.

PSV was via Koevermans al snel gevaarlijk voor doelman Waterman, maar de bal werd tot hoekschop verwerkt. Uit die hoekschop vloeide geen kans. Even daarna was AZ aan de andere kant gevaarlijk, maar Simon Cziommer schoot de vrije trap naast het Eindhovense doel.

In de 25e minuut de beste kans van de wedstrijd tot dan. Lazovic schiet tegen de lat en kan zo de landskampioen niet op voorsprong zetten. Even daarna gaat Ari de één-twee aan met Dembélé. De grensrechter vlagt echter voor buitenspel. In de 36e minuut zijn het dan toch de Alkmaarders die op voorsprong komen. De Zeeuw geeft de bal op Dembélé, die Ari daarna in scoringspositie stelde. De Braziliaan faalde daarin niet. Even daarna kreeg Ari wederom een kans, maar Gomes wist te redden. Voor rust kreeg PSV nog wel kansen op de gelijkmaker via onder meer Addo en Lazovic, maar de ruststand was 0-1.

PSV begon met dezelfde elf aan de tweede helft. Bij AZ bleef Ari in de kleedkamer achter en kwam El Hamdaoui op het veld. Beide ploegen kregen kansen en in de 61e minuut kwam PSV op 1-1. Farfán scoort vanaf de rand van het 16-meter gebied uit een vrije trap de gelijkmaker. Even daarna een kans voor PSV op de 2-1, maar Lazovic schiet uit de draai net naast. Na de gelijkmaker kreeg PSV de meeste kansen via onder meer Simons en Koevermans.

In de 83e minuut krijgt Lazovic nog een hele grote kans op de 2-1, maar oog-in-oog met keeper Boy Waterman schiet hij naast. Daarna waren er nog kleine kansen aan beide kanten, maar de eindstand bleef 1-1.

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK! Voetbalmanager!